Fáj a mellkasa? Lehet, hogy csak rossz a tartása!

638
HOZZÁSZÓLÁS:

Mellkasi-fájdalomNe ijedjen meg azonnal, ha szúró, fájdalmas érzés lép fel a mellkasában. Ez nem feltétlen a szívinfarktus vagy esetleg a mellrák jele, ugyanis sok esetben pusztán arról van szó, hogy a helytelen testtartás következtében fellépő izommerevség miatt alakul ki a fájdalmas érzés.

Könnyedén létrejöhet ez a szúró érzés a túl sok üléstől, és túl kevés mozgástól, amik okán gyakorta alakul ki a rossz, hibás testtartás is.

Meg kell tudni az okokat!

Persze minden ilyen mellkasi fájdalommal járó esetben a legfontosabb és legelső lépés az, hogy azonnal ki kell zárni a szívroham, a bordatörés vagy éppen a tüdőbetegség lehetőségét.

Amennyiben az orvos nem talál semmilyen kóros elváltozást, ami az említett súlyos problémákra utalna, akkor jó eséllyel okozza a panaszokat a hibás tartás.

Ekkor jellemzően ülve vagy nyugalmi helyzetben jelentkeznek a mellkas szúró érzetei, ugyanis leggyakrabban ekkor a hátizom  túl merev és feszült. Ha ez az eset áll fenn, akkor igen eredményesen képes kezelni a gyógytorna vagy a masszázs is a problémát.

Azonban mit sem ér a kezelés, ha továbbra is az íróasztal felett görnyedünk naphosszat, és szinte semmit sem mozgunk. Így hiába a gyógytorna, vagy a masszázs a tünetek időről időre vissza fognak térni. Az egyetlen megoldás tehát az, ha beiktatjuk a mindennapjainkba  a rendszeres testmozgást. Hiszen ezzel megfelelően átmozgathatjuk az egész testünket, ellazíthatjuk a begyepesedett izmokat, így megszűnik azok merevsége és fájdalma is.

Emellett fontos persze az is, hogy helyesen tartsa magát egész nap, kiváltképpen ülés közben. Vagyis sose görnyedjen előre a székben, de ne is dőljön teljesen hátra a háttámlának, hanem ehelyett egyenes tartásban tartsa magát, a talpait pedig egymással párhuzamosan pihentesse a földön. Eközben a vállai se essenek előre, igyekezzen egyenesen, mégis lazán tartani magát.

Mindazonáltal  hangsúlyozzuk, hogy a mellkasii fájdalom mindenképpen orvosi kivizsgálást kíván. Csak és kizárólag az orvos hivatott azt eldönteni, hogy egyszerű izommerevség vagy esetleg súlyos szívroham áll a panaszok hátterében. Ezért sose kockáztassa az életét, és erősödő, karba, lapockába kisugárzó, valamint izzadással és légszomjjal járó mellkasi fájdalom esetén azonnal hívjon mentőt és kérjen segítséget!

638
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]